Apartmaji, Sobe, Prenočišča
apartmaji piran... Refresh for more!

Piran

Staro pristaniško mesto Piran leži na koncu Piranskega polotoka v neposredni bližini Portoroža. Mesto je ohranilo srednjeveško zasnovo z ozkimi ulicami in tesno strnjenimi hišami, ki se od obalne ravnice stopničasto dvigajo proti vrhu slemena ter dajejo celotnemu okolju značilen mediteranski značaj. Piran sodi s svojim submediteranskim podnebjem med najtoplejše predele Slovenije.

Piran je dobil leta 1274 statut, leta 1283 je sprejel oblast Benetk, ki je trajala do propada Beneške republike leta 1797, nato pa je do leta 1918 (s prekinitvijo v obdobju frankovske oblasti) spadal pod Avstrijo.

Na območju današnje občine Piran so bile v preteklosti razvite različne gospodarske dejavnosti, prednjačile pa so kmetijstvo, ribištvo, pomorske dejavnosti, trgovina in solinarstvo. Najbolj opazna stavba v Piranu je nedvomno stolna cerkev Sv. Jurija, ki je tudi zaščitnik mesta Piran. Cerkev je nastala približno v 12. stoletju, današnjo podobo pa je dobila leta 1637.

Apartmaji Piran

Mesto Piran je staro mesto, ki je na vsakem koraku prežeto z zgodovino. Zgodovina ima svoje niti tudi v sedanjosti, saj se v starih stavbah po zunanjosti odvijajo kulturni dogodki, pa tudi apartmaji so v njih.

Na internetni strani na temo apartmaji Piran lahko najdete sebi primeren apartma v mestu Piran. Na apartma Piran lahko dobite informacije o apartmajih. Na voljo je tudi Vila Maja, ki stoji pri morju, je svetla in jo z vseh strani obseva sonce. Apartmaji Piran se lahko pohvalijo s profesionalnim osebjem, ki se lahko sporazumeva tudi s tujci, saj govorijo več jezikov. In to so: slovensko, francosko, angleško, nemško in tudi razumejo italijansko. Cena prenočitve na apartma je od 80 – 120 €.

Apartmaji Piran so apartmaji, ki so obiskovalcem pisani na dušo, ker so to apartmaji z veliko domačnosti. Prav takšni so tudi ljudje in naša spletna stran apartmaji Piran. Torej, slovensko primorje z Obalo vabi vse, ki želite uživati na slovenskem soncu.